Temaresor

Följ med på våra populära temaresor och få en oförglömlig upplevelse med dig hem.

vandring4

Grupperna är små, max 18 deltagare, och programmet är helt unikt. Låt oss ta er till de genuina kvarteren, de mysiga bergsbyarna och de lokala restaurangerna.Pino som är en infödd Imperiese kommer att ta emot  med öppna armar och stolt visa upp sin hemort.

Vi bor på ett litet mysigt familjehotell i gamla delen av Porto Maurizio (som är en del av Imperia), mitt i stan men bara tre minuter till stranden.

 costa 2

 

Kommande temaresor är:

 

Allt mellan himmel och jord i vackra Ligurien

följ med Randi och Marianne till Italien

foto Randi Kibsgård

Våren 2018, den 27 april till den 2 maj, åker vi på en själslig hälsoresa till Imperia på Italienska Rivieran Lämna vardagens brus och upplev Italien med både kropp och själ. Njut av god mat, vandring och skön natur.

Randi är ett modernt medium av vår tid som ger medial rådgivning samt håller föredrag och seanser och skriver även en och annan bok. Enda sedan hon var en liten flicka har Randi vetat att hon har en ovanlig förmåga. Titta gärna in på Randis hemsida randishimlarike.se

Marianne kan trakten kring Imperia utan och innan. Här har hon varit sedan tidigt 80-tal och känner till de genuina kvarteren, vandringslederna, de mysiga bergsbyarna och de lokala restaurangerna. Naturligtvis pratar hon flytande italienska. Pino som är infödd kommer att ta emot oss med öppna armar och stolt visa upp sina hemtrakter för oss.

Vad mår just du bra av? Hur lyssnar du inåt? Hur tränar du upp din intuition? Randi hjälper dig att hitta dina startnycklar till resten av ditt liv. På programmet står bland annat seans, intuitionsträning och föreläsning med Randi. Allt detta i kombination med vandring i vacker natur och givetvis massor med god mat och dryck.

En hel dag vigs åt vandring längs den klassiska pilgrimsleden Rom – Santiago de Compostela som passerar just förbi Imperia. Vandringen avslutas med en kulinariskt upplevelse hos vår alldeles egen kock, Roberto. En kväll ses vi hemma hos Pino för att hjälpas åt med matlagningen. Det blir en meny efter säsong och bordet dukar vi upp på terrassen med den sagolika utsikten ut över dalen. Vi kommer att besöka byns marknad där du kan hitta allt från den blommiga sommarklänningen till den fantastiska olivoljan från trakten.

Givetvis ska vi besöka den spännande lilla bergsbyn, Triora – även kallad häxornas by. Här kan vi känna historiens vingslag och om det är möjligt att vi kommer att ha en seans här.

Vi bor på ett litet mysigt familjepensionat i gamla delen av Porto Maurizio, mitt i stan men bara tre minuter till stranden. Mer Italien än såhär kan det inte bli!

Porto Maurizio är en idyllisk liten pärla som ligger på en kulle och har en fantastisk och panoramisk utsikt över havet och resten av staden. Här kommer Marianne guida oss i den historiska stadskärnan och, om vi vill, gör vi ett besök i Duomo San Maurizio – Liguriens största katedral. Vid foten av klippan ligger Porto Maurizios småbåtshamn, där man kan njuta av marinan, Pinottos glassar och Spiaggia d’Oro, som är Imperias bästa strand, och där vi även kommer ha någon aktivitet

Detta ingår i resan:

 • Transfer till och från Nice samt gemensamma transporter under vistelsen

 • Välkomstdrink och antipasti första kvällen.

 • Logi i dubbelrum inkl frukost, 5 nätter

 • Middag /matlagning hemma hos Pino inkl vin

  • Fem rätters slow food-meny, ekologisk mat från den egna trädgården, i samband med vandringen inkl vin

 • en traditionell italiensk middag på den lokala tavernan inkl vin

 • alla inplanerade utflykter

 • seans, föreläsning, intuitionsträning

 • Guidning

Detta tillkommer:

Flyg samt resor till och från Kastrup

Privat reseförsäkring

Ej ovan nämnda måltider

Information

27 april– 2 maj 2018

Antal: max 12 personer

Avresa Kastrup

Pris: 7.500:- varav 1.000:- betalas vid anmälan. Resterande belopp betalas 60 dagar före avresa.

Sista anmälningsdag 29 januari 2018

Du bokar din flygresa själv. Vi informerar om flightnummer mm så fort biljetterna släpps

Maila eller ring om frågor! info@caravita.se eller 0708-990556

 

 Mandala, Reiki och vandring i en underbar kombination

Den 11-15 oktober 2017 åker vi till Imperia i Ligurien, Italien för att uppleva några underbara dagar tillsammans där du kan deltaga i mandalamålning och reiki, vandra på en bit av Pilgrimsleden mellan Rom och Santiago de Compostela, bli guidad i underskön natur och på historiska platser, njuta av den fantastiskt goda italienska maten, sola och bada.
Åsa har konstruerat och målat Mandala i flera år och haft workshops och utställningar i Sverige. Att måla Mandala är meditativt, fokuserande, utmanande och framför allt jätteroligt. Tillsammans med Reikins energi målar vi intuitivt utan krav. Alla målningar sker utomhus på Pinos härliga altan så att vi kan få njuta av den underbara naturen.
Detta ingår i resan:
 • Transfer till och från Nice – Imperia samt gemensamma transporter under vistelsen.
 • Boende i dubbelrum fyra nätter inklusive frukost. Enkelrum mot tillägg
 • Mandalamålning inkl färger och akvarellpapper
 • Välkomstdrink och tilltugg onsdagkväll.
 • En ”hemmahos”-lunch.
 • Besök i den lilla bergsbyn och middag på den lokala tavernan
 • Middag alla kvällar inkl. fem rätters slow food-meny, ekologisk från den egna trädgården, i samband med vandringen.
 • Vandring på pilgrimsleden
 • Guidning
 • Alla inplanerade utflykter.
11-15 oktober 2017
Pris: 6.200 kr varav 1.500 kr betalas vid anmälan.
Sista anmälningsdag: 10 september 2017
Minst antal deltagare: 4 Max antal deltagare: 10
du bokar din flygbiljett själv. Vi återkommer när vi har flygtiderna och flightnummer klara.
Maila oss om frågor! info@caravita.se eller info@asasreiki.se
Du kan även ringa oss: Marianne Matsson – 0708 990 556 Åsa Ahlström: 070-215 83 99
hemsida: http://asasreiki.se

 

Yoga och vandring

Följ med Ingrid och Marianne till italienska rivieran under Kristi Himmelfärdshelgen 2017!

Den 24-28 maj 2017 åker vi till Imperia i Ligurien, Italien för att uppleva några underbara dagar tillsammans där du kan deltaga i yoga, meditera, vandra på en bit av Pilgrimsleden mellan Rom och Santiago de Compostela i Spanien, bli guidad i underskön natur och på historiska platser, njuta av den fantastiskt goda italienska maten, sola och bada. Tillfällen ges till besök på den lokala marknaden där man kan köpa den extra goda olivoljan och de utsökta, soltorkade tomaterna. En middag är inplanerad hemma hos italienare, bara för oss!  Detta är en alldeles unik resa utanför turiststråken. Du får en upplevelse för alla sinnen att ta med dig hem och att leva på länge.

Alla inplanerade evenemang är frivilliga. Kanske vill du hellre sitta på ett kafé med en caffelatte. Det viktiga är att alla ska känna sig välkomna, vare sig man åker själv eller med en vän. Jag och Marianne månar om att alla har det bra under hela resan.

Vi bor på ett litet mysigt familjehotell i gamla delen av Porto Maurizio (som är en del av Imperia), mitt i stan men bara tre minuter till stranden.

mg_1349

mg_1411

bici

 

 

 

 

 

 

Ingrid  http://banhedenbreisner.se/ leder oss genom de olika yogaklasserna morgon och kväll. Klasserna anpassas både efter nybörjaren och den mer erfarne yogautövaren. Vi har yoga på Medelhavets strand, i bergen på öppna platser där utsikten är hänförande och nära en kyrka där man känner historiens vingslag. Magiskt!

Marianne kan Imperia utan och innan. Här har hon varit sedan tidigt 80-tal och känner till de genuina kvarteren, de mysiga bergsbyarna och de lokala restaurangerna. Naturligtvis pratar hon flytande italienska. Hennes man Pino, som är en infödd Imperiese, tar emot oss med öppna armar och visar stolt upp sin hemort för oss. Bättre guidning kan man inte få!

dsc_0131 dsc_0177 dsc_0272 dsc_0310

 

 

 

 

 

 

Information
24-28 maj 2017 (Kristi Himmelfärdshelgen då de flesta är lediga)
• Antal: max 20 personer
• Avresa Kastrup (tilläggsflyg på förfrågan)
• Pris: 9.900:- varav 2.000:- betalas vid anmälan. Resterande belopp betalas 60 dagar före avresa.
• Sista anmälningsdag 28 februari 2017
Maila eller ring för ytterligare information:  info@caravita.se eller 0708-990556

 

Pilgrimsvandring

Pilgrimsvandra i vackra Ligurien

en upplevelse utöver det vanliga

vandring-2

Sista veckan i mars, den 29 mars till den 2 april, åker vi till Italienska Rivieran för att vandra en bit på pilgrimsleden Rom – Santiago de Compostela. Lämna vardagens brus och njut av tystnad , stillhet, enkelhet och pilgrimsvandring med andlig vägledning i en vacker miljö.

Det är en stor glädje att vi har Marie Ek Lipanovska med oss som pilgrimsledare. Marie har utbildat sig till pilgrimsledare på Killans bönegård på Österlen och har lett många pilgrimsvandringar under årens lopp. Hon har lång erfarenhet som meditationsledare och hon är en mycket uppskattad andlig vägledare. Marie är en fantastisk lyssnare och kan på ett positivt sätt ge dig hjälp till att hitta dina egna svar. Under en pilgrimsvandring händer det ofta mycket inom oss och det är viktigt att det finns kunskap till att ta hand om det som kommer fram – det kan Marie. Marie är praktiserande kristen och bön och meditation är en del av hennes vardag. www.sjalaglad.nu

Läs vad Marie skriver om pilgrimsliv: http://sjalaglad-marie.blogspot.se/2016/11/40-dagar-for-karleken-5-pilgrimsliv.html

Marianne kan trakten utan och innan. Här har hon varit sedan tidigt 80-tal och känner till de genuina kvarteren, vandringslederna, de mysiga bergsbyarna och de lokala restaurangerna. Naturligtvis pratar hon flytande italienska. Pino som är infödd kommer att ta emot oss med öppna armar och stolt visa upp sina hemtrakter för oss.

img_1776

img_19541654242_10203518482353031_852130133975042241_n

Vi vandrar i tre dagar, från en kyrka till en annan, med två övernattningar längs med leden. Dagsetapperna är ca 12 km och svårighetsgraden ligger någonstans kring medel. Varje kväll äter vi tillsammans, i all enkelhet, på den lokala tavernan för att sen krypa ner i varsin nybäddad säng. Vi vandrar under Maries trygga ledning och mestadels under tystnad. Utrymme ges till goda samtal både i grupp och enskilt. Resan är helt alkoholfri

 

Information

 • 29 mars – 2 april 2017
 • Antal: max 20 personer
 • Avresa KastrupPris: 4.900:- 
 • Sista anmälningsdag 29 januari 2017
 • Du bokar din flygresa själv, Norwegian enligt nedan

Köpenhamn – Nice 29 mars 2017 18:20 – 20:40 Flight DY3642

Nice – Köpenhamn 2 april 2017 21:20 – 23:35 Flight DY3643

Maila eller ring om frågor! info@caravita.se eller 0708-990556

 

 

Livets Goda

3 – 7 maj 2017

Jag längtar till Italien…

Lämna vardagen och möt våren i Italien!

Den 3-7 maj 2017 arrangerar Marianne och Lotta en väninneresa till Imperia i Ligurien, Italien. Låt oss njuta av livets goda – den fantastiska italienska maten, sol och bad men framförallt låt oss väcka livsglädjen till liv igen efter den långa vintern och hitta guldkanten på tillvaron. Klart du hänger med!

Det ska handla om glädje och njutning, glitter och glamour. Unna dig en resa där just du är i centrum. På programmet står INGENTING, eller kanske ALLTING.

För de morgonpigga startar vi dagen med en stärkande morgonpromenad längs havet. Sovmorgnar står lika högt i rang, du väljer. Efter frukost väntar en helt orörd dag med allt det underbara som Imperia har att erbjuda.

Vad sägs om en dag på stranden, lunch på favoritstället och ett glas vitt därtill? På vägen hem ett stopp för en caffelatte och bara sitta och insupa atmosfären. Och så den obligatoriska glassen förstås. Marianne längtar efter att få visa dig de lokala och genuina små restaurangerna som gömmer sig långt bortom turiststråken.

caffelatteIMG_2331IMG_2631

foto: Marie Fogelberg

Programmet späckas i den mån du själv vill. En hel dag vigs åt Europas största marknad i Ventimiglia. Lotta hjälper dig gärna i shoppingstånden. Hon är en fena på att hitta och utveckla din personliga stil med fokus på det vackra och glada i dig.

Som en röd tråd genom hela vår resa kommer finnas det goda samtalet. Vad vill du prata om? Samtalet kommer att hållas levande och flytande i kombination med god mat och vin, motion, skönhet och massor av livsglädje. Det blir en härlig, flärdfull lyxblandning med mycket bubbel.

Vi bor på ett litet mysigt familjehotell i gamla delen av Porto Maurizio, mitt i stan men bara tre minuter till stranden.

Detta ingår i resan:

 • Transfer till och från Nice samt gemensamma transporter under vistelsen.
 • Välkomstdrink och antipasti onsdag.
 • Besök i den lilla bergsbyn med middag
 • Middag hemma hos Pino
 • Traditionell italiensk lunch hos Ida
 • Boende i dubbelrum fyra nätter inklusive frukost
 • Guidning

Detta tillkommer:

 • Flyg (se nedan) samt resor till och från Kastrup
 • Privat reseförsäkring
 • Alkoholhaltiga drycker
 • Ej ovan nämnda måltider
 • Tågresan till Ventimiglia
Information

 • 3-7 maj 2017
 • Antal: max 10 personer
 • Avresa Kastrup
 • Pris: 4.900:- varav 1.000:- betalas vid anmälan. 
 • Sista anmälningsdag 1 februari 2017

Du bokar din flygresa själv, Norwegian enligt nedan

Köpenhamn – Nice 3 maj 2017 18:20 – 20:40 Flight DY3642

Nice – Köpenhamn 7 maj 201721:20 – 23:35 Flight DY3643

Maila om frågor! info@caravita.se eller ring: Marianne Matsson – 0708 990 556