Imperia

parasioolivlundUtsikt Imperia caravita

Imperia som ligger nära den franska gränsen är huvudstad i provinsen med samma namn. Den grundades i 1923 då Mussolini beslutade att slå samman städerna Porto Maurizio och Oneglia.

Imperia är en stad som lever även utanför turistsäsongen. Staden har en lång tradition av olivproduktion och är också vida känd för sin durumvete pasta.

De båda stadsdelarna skiljer sig ganska mycket i sin karaktär. De vackra gamla husen i de typiska liguriska pastellfärgerna, de fina kyrkorna, de mysiga och levande torgen och det breda utbudet av restauranger och butiker har de dock gemensamt.

 

Porto Maurizio står för det pittoreska och genuina. I den gamla delen, som ligger på en kulle, har tiden stått still och de gamla smala gränderna, den vackra IMG_8808Duomen och den storslagna utsikten är väl värda ett besök. Intill marinan finns ”guldstranden” Spiaggia d’Oro, som är Imperias finaste sandstrand. Efter en dag på stranden kan du njuta av en promenad längs den långa piren och avsluta med något läskande i en av de många barerna i den pittoreska småbåtshamnen.

Oneglia står för shopping, puls och storstadsprägel. Butikerna ligger på rad i de vackra gamla arkaderna. Här finns också ett brett utbud av restauranger och barer och kvällstid sjuder det av liv. Här hittar du den genuina italienska vardagsstämningen eftersom turismen inte är så utpräglad här.

Även här finns många riktigt bra badmöjligheter, privata betalstränder eller kommunala som är gratis.

oneglia